Ny direktør for Copenhagen 2021

Copenhagen 2021 får ny direktør, som vil stå i spidsen for Danmarkshistoriens største LGBTI+ event. Pernille Drost er ny direktør for Copenhagen 2021

Pernille Drost tiltræder som ny direktør for Copenhagen 2021. Dermed kommer hun til at lede arbejdet frem mod et succesfuldt EuroGames og WorldPride i København og Malmø til august næste år.

Projektet går nu for alvor ind i sin afgørende fase, som handler om at færdigudvikle og gennemføre selve eventet til næste år. Med vores ny direktør i spidsen, har vi nu både ledelseskraften og de dygtige medarbejdere i sekretariatet, som kan gennemføre et topprofessionelt Copenhagen 2021. Og forventningerne – fra hele verden – er tilsvarende høje.

Pernille Drost, ny direktør i Happy Copenhagen siger selv:

”Jeg er meget glad, spændt og stolt over at skulle arbejde med et af de største internationale events og projekter i København og Malmø i 2021. Copenhagen 2021 markerer ønsket og kampen for et samfund, hvor alle kan leve i tryghed uanset hvem vi er og hvem vi elsker. Det er ikke kun et enkeltstående event men et stærkt aktivistisk projekt med meningsfulde og bæredygtige samarbejder allerede nu – både nationalt og globalt. At få muligheden for at arbejde med kombinationen af kultur, frivillighed, aktivisme, fest, menneskerettigheder og sport er meget inspirerende og livsbekræftende. Og samtidig får jeg lov at bruge alt, hvad jeg har lært i mit arbejdsliv og privatliv som frivillig og fagligt aktiv gennem mange år. ”

Politik, kultur og store events

Pernille Drost er medlem af Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse, tidligere vicedirektør ved Det Kgl. Bibliotek og forhenværende, mangeårig formand for Bibliotekarforbundet. Pernille brænder med andre ord for både kulturen, den politiske aktivisme og events.

“Med Pernille er jeg overbevist om, at vi har fået en ny og kompetent direktør, der kan være med til at indfri de utroligt høje ambitioner, vi har for Copenhagen 2021. Vi gearer nu op og går ind i en ny fase, hvor fokus er på at få eksekveret på alle de fantastiske planer, som vores sekretariat har arbejdet med de sidste par år. Jeg glæder mig til samarbejdet og til at vi sammen skal skabe det største og mest inkluderende LGBTI+ event i Danmark,” siger Ane Rindom, forperson for Copenhagen 2021’s bestyrelse.

Pan Idræt og Copenhagen Pride er formelt værter for eventets to hoveddele, EuroGames og WorldPride, der for første gang nogensinde bliver afholdt samtidig i Copenhagen 2021.

”I den kommende tid vil eventudviklingen tage afgørende spring fremad. Det er også nu, hvor vi for alvor skal trække på de erfaringer og de nøglepersoner i hhv. Copenhagen Pride og Pan Idræt, der skal være med til at sikre eventets succes. Og for den sags skyld samarbejde med hele regnbuemiljøet og alle de mange organisationer, der sætter inklusion og rettigheder i fokus. En særlig tak til Lars Henriksen, som har påtaget sig et stort ansvar som midlertidig eventchef i overgangeperioden indtil Pernille tiltrådte. Det har sikret et højt tempo,” siger Christian Bigom, næstforperson for Copenhagen 2021’s bestyrelse.

FAKTA

Copenhagen 2021 finder sted den 12.-22. august i 2021 i København og Malmø og fejrer WorldPride og EuroGames samtidig. Det er første gang nogensinde, at de to events fejres på samme tid.

EuroGames i 2021 tilbyder konkurrencer inden for 29 sportsgrene, en sportslederkonference og et stort folkeidrætsprogram på tværs af København og Malmø. Pan Idræt er værtsorganisation for EuroGames, der er licenseret af organisationen EGLSF.

WorldPride afholder et større menneskerettighedsprogram, Human Rights Forum, med en tredages menneskerettighedskonference, en demokratifestival og en samling på Christiansborg for parlamentarikere fra hele verden. WorldPride indeholder desuden et omfattende kulturprogram, og selvfølgelig den afsluttende march – Prideparaden – der går gennem København. Copenhagen Pride er værtsorganisation for WorldPride, der er licenseret af organisationen InterPride.

Happy Copenhagen er en almennyttig forening stiftet af de to ejerorganisationer, Pan Idræt og Copenhagen Pride, til at udvikle og eksekvere Copenhagen 2021. Foreningens bestyrelse udgør dermed Copenhagen 2021’s bestyrelse. Bestyrelsen ansætter direktøren, der står i spidsen for projektsekretariatet. Sekretariatets medarbejdere udvikler og planlægger eventet sammen med nationale og internationale samarbejdspartnere samt nøglepersoner hos de to ejerorganisationer.

Reach out!

Need more details? Contact us by phone, email or social media. We’d love to hear from you!

Contact

Reach out!

Need more details? Contact us by phone, email or social media. We’d love to hear from you!

Contact