Hvordan trives vi egentlig i idrætslivet?

Kulturministeriet har igangsat en undersøgelse af, hvordan LGBTI+ personer trives i idrætslivet

Hvordan trives vi egentlig i  idrætslivet?

Vil du hjælpe os at sætte fokus på LGBTI+ personers deltagelse og trivsel i danske idrætsforeninger?

Kulturministeriet er i samarbejde med Idrættens Regnbuekoalition igang med en undersøgelse af LGBTI+ personers trivsel og udfordringer i forbindelse med at dyrke sport. Undersøgelsen skal bruges til at udvikle en række anbefalinger til danske idrætsforeninger for at øge trivslen for LGBTI+ personer.

Vi håber derfor du vil hjælpe os ved at svare på denne survey, det tager maks 15 min. Deltag i undersøgelsen her

Politik flertal bag undersøgelse

Initiativet på idrætsområdet er en del af en større handlingsplan på LBGTI+ området, som et bredt flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti blev enige om at afsætte penge til i efteråret 2017.

I alt er der afsat 25 mio. kr. til at forbedre forholdene for LGBTI+ personer i perioden 2019-2022. Der er afsat 1,8 mio. kr. til at foretage undersøgelsen og efterfølgende initiativer på Kulturministeriets område.

Undersøgelse udarbejdes af Analyse & Tal i samarbejde med en følgegruppe bestående af medlemmer fra Idrættens Regnbuekoalition, der bl.a. tæller Amnesty International, Institut for Menneskerettigheder, PAN Idræt, LGBT Danmark, LGBT+ Ungdom, Copenhagen Pride, Dansk Boldspil Union, Dansk Håndbold Forbund, DGI, Danmarks Idrætsforbund, Hellerup Idrætsklub, Spillerforeningen , Sex og Samfund og Copenhagen 2021

Resultaterne af undersøgelsen forventes at være klar i februar 2020, hvorefter en række initiativer og kampagner frem mod Copenhagen 2021 (WorldPride og EuroGames) bliver sat i gang.